viernes, 11 de marzo de 2016

A l´amic Rafael Insa

Amigues, amics, molt bona nit.

Qui no coneix aquell monòleg de «La vida es sueño» cuant Segismundo diu:

¿Qué es la vida? Un frenesí.
¿Qué es la vida? Una ilusión,
Una sombra, una ficción,
Y el mayor bien es pequeño:
Que toda la vida es sueño...

El diumenge, dia 6 de març, a la ciutat d’Alcoi, ens deixava per a sempre l'amic Rafael Insa Satorre, soci d’honor de Bolos Teatre... Ell era conegut per ser empresari, fet que no mai havia somiat. Ell somiava amb ser actor; pallasso, deia ell: per a fer riure a la gent i ferla feliç. Rafael era fàcil d’estimar.

Va pertànyer a la ja mítica Cazuela, on va fer grans interpretacions, entre moltes, cal destacar al personatge de “Segismundo» en «la Vida es Sueño», personatge preferit de Rafael. Li agradava molt escriure, per damunt de tot, poesia, perquè ell era a mes a mes, un gran rapsoda.

Creador als anys setanta del “Premio de teatro ciudad de Alcoy”. Sense ell, probablement eixe Premi que va instaurar, segurament hui, no seria un del premis més importants que existeix al panorama teatral.

Gran fester de la filà Berberiscos, on en l’any 1984 va fer de Capità, que gran capitá… Alcoià fins al moll de l'os, com diem per ací, que fins i tot, va ser un any ambaixador Moro, amb eixa veu captivadora de suau vellut li va donar la prestància i categoria que un Ambaixador necessita, i aixó que va plourer a mars. En definitiva Rafael Insa va ser gran en tot i els seus familiars i amics, el trobarem molt a faltar!!

Segurament, Rafael no va somiar mai, que la gent d’Alcoi, representada ací per uns grans amants del teatre, li dedicarà un aplaudiment, però així es i cal reconeixer la seva valúa.

Bolos Teatre, es prega un calurós i fort aplaudiment dedicat a l’Alcoià, a l’artiste, a l’amic de tots aquells que van voler ser amics d’ell.
Amic Rafael: Gracies per haver intentat fer-nos feliços a tots els que t’estimem. Ho has aconseguit!!

I recorda sempre que

«el mayor bien es pequeño:
Que toda la vida es sueño
y que los sueños, sueños son»


No hay comentarios:

Publicar un comentario