sábado, 21 de noviembre de 2009

El himne de "Unes festes pa morirse"

Ya tenemos colgado en el blog, la versión rapera del Himne de festes que sonó en el sainete festero "Unes festes pa morirse" de Ramón Climent. Agradecer a Enrique Rodenas y Nacho Martinez el que haya sido posible colgarlo en nuestro blog.

Aqui está el texto de "Jordiet" en el sainete que aclaraba el origen del himne de festes i que..." ens agermana a tots en la plaça i que ens trasllada als tres dies mes grans de l´any..."

...Himne de Festes d´Alcoi: Fragment conegut com "El sig", de la sarsuela "La Bella Zaida", del mestre alcoià Gonzalo Barrachina Sellés. En adaptaciò de Rafael Casasempere Moltó, es declara himne oficial de la Festa d´Alcoi per la junta general de l´Associació, en l´assamblea del 25 de febrer de 1917, amb lletra escrita, en castellà, pare, en castellà, pel periodista Eugenio Moltó Botella.
Anys després, el poeta José Sanz Moya fa l´adaptació al valencià de la lletra que hui cantem.
Per primera vegada, l´himne es interpretat a la plaça d´Espanya d´Alcoi el 21 d´abril de 1965. Una gran tradició, mil.lenaria, que es més jove que tú, papa, i que l´any que ve cumplirà 45 anys. L´Ajuntament d´Alcoi declarà en sessió plenaria, del 9 de septembre de 1965, la música de l´Himne de festes com Himne oficial de la ciutat...







Pon los altavoces a tope y disfruta

7 comentarios:

  1. Mambo, eres un aprovechao.

    ResponderEliminar
  2. Hay que saber reirse hasta de uno mismo. Seguir asi.

    Un saludo

    ResponderEliminar
  3. ¡¡¡Colgad el video!!!!

    ResponderEliminar
  4. que malo es esto¡¡¡¡

    ResponderEliminar
  5. Me parace genial lo que estais haciendo, seguid adelante pese a lo que puedan decir algunos, en el fondo no es más que envidia. SEGURO.

    ResponderEliminar
  6. Según tengo entendido estais preparando una obra de Jardiel Poncela "Usted tiene ojos de mujer fatal". ¿Para cuando vamos a tener el gusto de ver la representación y dónde?

    ResponderEliminar